Personal Data Protection Notice

Bohlasia Steels Sdn Bhd

 

(Effective date: 20th June 2022)
(Last reviewed: 20th June 2022)

 

INTRODUCTION

Bohlasia Steels Sdn Bhd (“Bohlasia”) cares about your personal data protection. This notice clarifies how Bohlasia processes your personal data from the point we collect, use, share, dispose of and the security measure that we established, to ensure that your personal data is well protected.

 

COLLECTION OF PERSONAL DATA

We collect your personal data in the course of our business, including but not limited to your name, office address, office e-mail address, mobile phone number, office phone number, your inquiry or order(s) and relevant documents.

 

SOURCE OF PERSONAL DATA COLLECTION

We gather your personal data from various sources, including but not limited to:

1. Purchase order, sales and delivery documents

2. Cookies, Google Analytics and Openstreet Maps

3. Any related sales and ordering documentation

4. Your inquiry (whether made over the phone or via e-mail)

5. Internet

 

REASON FOR PERSONAL DATA COLLECTION

We collect your personal data to:

1. Process your request to purchase our product(s) / service(s)

2. Deliver our product(s) to your desired address and location

3. Address your inquiry, complaint / delivery issues (if any)

4. Send marketing /promotional materials to you (only with your consent)

5. Comply with legal obligations

6. Communicate with you

 

PROCESSING OF PERSONAL DATA

Without your consent, we will not transfer your personal data to third parties, unless we are required to do so to fulfill our contractual obligations or to comply with the legal and regulatory requirements.

We engage processors (i.e. service providers) to process personal data (within the scope of an IT-support contract, for example). These processors are contractually bound to comply with the applicable data protection regulations.

 

DISCLOSURE OF PERSONAL DATA

We disclose your personal data to:

1.  Our appointed service provider(s)

2.  The relevant government authorities for legal / regulatory purposes

3.  Our group of companies, including but not limited to our parent company

 

SECURITY MEASURE

We take these security measures to protect your personal data:

1.  By ensuring that your personal data is kept as required by the Malaysia Personal Data Protection Act (“PDPA”)

2.  By ensuring that our employees / contractors are not misusing your personal data.

3.  By performing contract(s) / agreement(s) with our service provider(s).

 

Nevertheless, you are required to ensure the security of your password and not to disclose it to another party, to reduce the risk of data breaches.

 

PERSONAL DATA RETENTION PERIOD

We will retain your personal data for such period as allowed under the PDPA, or as long as you remain as our customer, whichever is the later. If you are no longer our customer, we will permanently delete your personal data.

 

YOUR RIGHTS

You have the right to:

1.  Correct / update your personal data

2.  Access your personal data which we have processed and kept with us

3.  Stop any of our marketing / promotional materials sent to you

4.  Withdraw your consent for us to process your personal data. However, if you withdraw your consent, we may not be able to provide the product(s) or service(s) to you.

 

CONTACT US

If you have any questions relating to your personal data, please contact our Personal Data Protection Officer:

(Name): Ms Noreen Lee
(Designation): Personal Data Protection Officer
(Address): 18 Jalan Utarid U5/15, Seksyen U5, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
(Telephone number): +60 3 78421448
(E-mail address): sales@bohler-bohlasia.com.my

 

Notis Perlindungan Data Peribadi

(Berkuatkuasa pada: 20 Jun 2022)
(Terakhir dikemaskini pada: 20 Jun 2022)

 

PENGENALAN

Bohlasia Steels Sdn Bhd (“Bohlasia”) mengambil berat mengenai perlindungan data peribadi anda. Notis ini menjelaskan bagaimana Bohlasia memproses data peribadi anda bermula daripada pengumpulan, penggunaan, perkongsian dan pemusnahan serta langkah keselamatan yang kami ambil untuk memastikan data peribadi anda dilindungi sebaiknya.

 

PENGUMPULAN DATA PERIBADI

Kami mengumpul data peribadi semasa perniagaan kami, termasuk tetapi tidak terhad kepada nama anda, alamat pejabat, alamat e-mel pejabat, nombor telefon bimbit, nombor telefon pejabat, pertanyaan atau pesanan anda dan dokumen berkaitan.

 

SUMBER PENGUMPULAN DATA PERIBADI

Kami mendapatkan data peribadi anda daripada pelbagai sumber, termasuk tetapi tidak terhad kepada:

1.  Borang pembelian, dokumen jualan dan penghantaran

2.  Cookies, Analitis Google dan Peta Openstreet

3.  Sebarang dokumentasi yang berkaitan dengan jualan dan pembelian

4.  Pertanyaan anda (sama ada dibuat melalui telefon atau melalui e-mel)

5.  Internet

 

TUJUAN PENGUMPULAN DATA PERIBADI

Kami mengumpul data peribadi anda untuk:

1. Memproses permohonan anda untuk membeli produk / servis kami

2.  Menghantar produk kami kepada lokasi pilihan anda

3.  Menatasi pertanyaan, aduan / isu penghantaran (sekiranya berlaku)

4.  Menghantar bahan pemasaran / promosi kepada anda (dengan persetujuan baharu)

5.  Mematuhi kewajipan undang-undang

6.  Berkomunikasi dengan anda

 

BAGAIMANA DATA PERIBADI DIPROSES

Tanpa persetujuan anda, kami tidak akan memindahkan data peribadi anda kepada pihak ketiga, melainkan kami dikehendaki berbuat demikian untuk memenuhi kewajipan kontrak kami atau untuk mematuhi keperluan undang-undang dan peraturan.

Kami melibatkan pemproses (iaitu penyedia perkhidmatan) untuk memproses data peribadi (dalam skop kontrak sokongan IT, contohnya). Pemproses ini terikat secara kontrak untuk mematuhi peraturan perlindungan data yang berkenaan.

 

PENZAHIRAN DATA PERIBADI

Kami akan menzahirkan data peribadi anda kepada:

1.  Pihak perkhidmatan kami yang dilantik

2.  Pihak berkuasa kerajaan yang berkaitan untuk tujuan perundangan/kawal selia

3.  Kumpulan syarikat kami, termasuk tetapi tidak terhad kepada syarikat induk kami

 

LANGKAH KESELAMATAN

Kami mengambil langkah-langkah keselamtan berikut untuk melindungi data peribadi anda:

1.  Memastikan data peribadi anda disimpan dengan sebaiknya mengikut kehendak Akta Perlindungan Data Peribadi (“APDP”)

2.  Memastikan kakitangan / pihak perkhidmatan kami tidak menyalahgunakan data peribadi anda

3.  Melaksanakan kontrak / perjanjian dengan pihak perkhidmatan kami

 

Walau bagaimanapun, anda bertanggungjawab untuk menjaga kata laluan dengan baik dan tidak menzahirkannya kepada pihak lain bagi mengelakkan risiko pencerobohan terhadap data peribadi anda.

 

TEMPOH PENYIMPANAN DATA PERIBADI

Kami akan menyimpan data peribadi anda selama tempoh yang dibenarkan di bawah APDP atau selagi anda kekal sebagai pelanggan kami, yang mana kemudian. Sekiranya anda tidak lagi menjadi pelanggan kami, data peribadi anda akan dihapuskan secara kekal.

 

HAK ANDA

Anda berhak untuk:

1.  Membetulkan / mengemaskini data peribadi anda

2.  Mengakses data peribadi anda yang telah diproses dan disimpan oleh kami

3.  Menghentikan penghantaran bahan pemasaran / promosi kami kepada anda

4.  Menarik balik persetujuan memproses data peribadi. Sekiranya anda menarik balik persetujuan anda, kami mungkin tidak dapat menyediakan produk atau perkhidmatan kepada anda

 

HUBUNGI KAMI

Jika anda mempunyai sebarang soalan berkaitan dengan data peribadi anda, sila hubungi Pegawai Perlindungan Data Peribadi kami:

(Nama): Ms Noreen Lee
(Jawatan): Pegawai Perlindungan Data Peribadi
(Alamat):  18 Jalan Utarid U5/15, Seksyen U5, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
(No. Telefon): +60 3 78421448
(E-mel): sales@bohler-bohlasia.com.my

 

Please use a browser that is not outdated.

You are using an outdated web browser.

Errors may occur when using the website.